Arhivă blog

joi, 1 decembrie 2016

SEO si CSS - Partea a II-a

SEO si CSS - Partea a II-a

Ce este CSS? CSS este un fişier in care se aseaza toate elementele dintr-un site.

https://www.mdpersonal.ro/articole/articole-web-seo-9-css-2.php

 

- 3. CSS-print (pentru codurile ce fac paginile printabile)
          Este codul care pregateste pagina web pentru printare. Acest cod este bun pentru site-urile care au produse de vanzare, deoarece poate sa transforme pagina web intr-un pliant El se integrează in site cu următorul cod. 

<link href="style/print.css" rel="stylesheet" media="print">

Exemplu de cod:
.pagina {margin: 0 auto; max-width: 1000px; width: 100%; background: #ffde95; border:solid 1px; box-shadow:0px 0px 15px 0px;}
header {display:none;}
.continutcategorie{width:100%; background-color:#FFFC90; border-radius:5px; float:left; border-bottom:3px solid;}

         Acum ca am terminat cu exemplele de coduri CSS haideţi sa spunem si cum sa le integram corect. In primul rând trebuie sa ţinem cont ca cel mai corect este sa avem CSS-urile externe (ele pot si si interne). 

        Deci cel mai bine este sa creăm un fişier CSS extern unde sa scriem codurile. Cel mai bine, daca vrem sa avem toate trei tipurile de CSS (ceea ce este cel mai recomandat), este sa creăm fişiere diferite: un CSS pentru calculator, unul pentru mobil si tableta si unul pentru print. După ce creăm fişierele trebuie sa ţinem cont si de codurile scrise in ele. Nu are rost sa băgam coduri in plus daca nu acelea nu fac nimic pentru site. Recomandat ar fi ca CSS-urile sa fie compresate. Lucru acesta se poate face pe anumite site-uri dar si de către designer, prin faptul ca nu se mai lasă loc intre coduri. Lucrul acesta este enervant pentru cei ce umbla in CSS, de aceea recomand sa se creeze doua CSS-uri identice, unul care sa fie ţinut pe calculator cu spatiile intre coduri si unul minimizat (compresat) ce sa fie încărcat pe server. 

Restul articolului pe MDPersonal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu