Arhivă blog

joi, 15 decembrie 2016

SEO si imaginile intr-un site - Partea a II-a

SEO si imaginile intr-un site - Partea a II-a

Ştim toţi ca un site fara imagini este un site plictisitor si sincer sa fiu nici nu cred ca am văzut vreodată un site care sa nu aibă poze. Pana si site-urile cu puţine poze mi se par neatractive!  

https://www.mdpersonal.ro/articole/articole-web-seo-11-imagini-2.php

             Daca sunteţi atenţi o sa observaţi ca denumirea pozei este „poza-ochelari.jpg” si nu IMG23.jpg sau DSC.jpg …, deci specific ca si acest lucru este unul din lucrurile care le faceţi pentru optimizare. Pentru ca Google sa fie cat mai convins ca in acea poza sunt „ochelari de soare” e bine sa redenumiţi poza cu ce anume conţine. Daca de exemplu aveţi in poza un câine cu ochelari ar fi bine sa redenumiţi poza „caine-cu-ochelari.jpg”. Si aici trebuie sa tineti cont sa folosiţi cat mai puţine si mai reprezentative cuvinte. 

          Unul dintre cele mai importante lucruri pentru un site este si viteza de încărcare. De aceea trebuie sa ţinem cont si de mărimea pozei ce o încărcam pe un site. Cu cat poza este mai mare cu atât pagina pe care este situata poza se încarcă mai greu deoarece browser-ul trebuie sa descarce poza.
 
Restul articolului pe MDPersonal!

marți, 13 decembrie 2016

SEO si imaginile intr-un site - Partea I

SEO si imaginile intr-un site - Partea I

Ştim toţi ca un site fara imagini este un site plictisitor si sincer sa fiu nici nu cred ca am văzut vreodată un site care sa nu aibă poze. Pana si site-urile cu puţine poze mi se par neatractive!  

https://www.mdpersonal.ro/articole/articole-web-seo-11-imagini.php

         Ştim toţi ca un site fara imagini este un site plictisitor si sincer sa fiu nici nu cred ca am văzut vreodată un site care sa nu aibă poze. Pana si site-urile cu puţine poze mi se par neatractive! Pana la urma designerii studiază si culoarea ce o folosesc intr-un site web, pentru a face site-ul cat mai atractiv. Este importanta informaţia ce se găseşte intr-un site dar este important si modalitatea in care o prezentam pentru utilizatori. Majoritatea designerilor folosesc si poze care sa ajute utilizatorii sa isi facă o imagine cat mai clara despre subiectul paginii. Acum este important când folosim o imagine sa ţinem cont si de câteva amănunte atât din punct de vedere vizual cat si tehnic sa spunem. 

          Pentru început trebuie sa specific faptul ca Google inca nu poate sa citească si conţinutul unei poze sau unui Flash, deci daca avem o poza cu o pisica Google o sa vadă ca e poza dar habar nu are ca in poza este o pisica. Pentru acest lucru a fost inventat atributul „alt”.
 
Restul articolului pe MDPersonal!

joi, 8 decembrie 2016

SEO si URL - Partea a II-a

SEO si URL - Partea a II-a

O mare importanta intr-un site o au link-urile site-ului. Ca sa înţelegem mai bine cum funcţionează link-urile gândiţi-va ca link-urile unui site sunt ca nişte străzi.

 
https://www.mdpersonal.ro/articole/articole-web-seo-10-url-2.php
 

           Acest lucru îl faceţi din fişierul .htaccess. Acest fişier îl găsiţi pe server unde aveţi site-ul. Daca nu îl găsiţi nu e nici o problema, il creeati pur si simplu prin crearea unui document fara extensie cu denumirea de .htaccess. Aveţi grija când il căutaţi pe server sa bifaţi la File Manager sa arate si fişierele ascunse, deoarece acest fişier este un fişier ce este ascuns. Când lucraţi in .htaccess aveţi grija de scrieţi deoarece acest document da comanda la server. Mai clar, acest fişier îl găsiţi in Public Directory.

După ce aţi deschis fişierul scrieţi următorul cod in el: 

RewriteEngine On
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9]+)$ index.php?page=$1
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9]+)/$ index.php?page=$1

Acest cod spune serveru-lui ca trebuie sa folosească doar numere si litere in url. 
 
Restul articolului pe MDPersonal!

marți, 6 decembrie 2016

SEO si URL - Partea I

SEO si URL - Partea I

O mare importanta intr-un site o au link-urile site-ului. Ca sa înţelegem mai bine cum funcţionează link-urile gândiţi-va ca link-urile unui site sunt ca nişte străzi. 

https://www.mdpersonal.ro/articole/articole-web-seo-10-url.php


            O mare importanta intr-un site o au link-urile site-ului. Ca sa înţelegem mai bine cum funcţionează link-urile gândiţi-va ca link-urile unui site sunt ca nişte străzi. Sa spunem ca adresa site-ului este numele unui oraş. După ce intram in oraş, sa zicem ca sunt 3 drumuri care duc in 3 cartiere. In fiecare cartier sunt mai multe străduţe, si pe străduţe sunt casa. Cam aşa sunt si structurile unui site.

             Utilizatorii si robotii de la Google putem sa ii asemănam cu persoanele sau maşinile care intra intr-un oraş. Daca schimbam denumirile la străzi este foarte posibil sa nu mai nimerim unde ne dorim. Lucru acesta ne poate supăra si sa ne facă sa renunţam sa mai căutam o anumita locaţie. Poate chiar mergem cu maşina pana la oraşul următor care este mai bine structurat si îl ţinem mai bine minte. Acelaşi lucru se întâmpla si cu utilizatorii si robotii de la Google când intra la noi pe site. Daca structura link-urilor este uşoara atunci utilizatorii ştiu clar unde se afla pe site si cum se pot deplasa mai departe, sau se pot întoarce la o informaţie văzuta precedent. 

Restul articolului pe MDPersonal!

joi, 1 decembrie 2016

SEO si CSS - Partea a II-a

SEO si CSS - Partea a II-a

Ce este CSS? CSS este un fişier in care se aseaza toate elementele dintr-un site.

https://www.mdpersonal.ro/articole/articole-web-seo-9-css-2.php

 

- 3. CSS-print (pentru codurile ce fac paginile printabile)
          Este codul care pregateste pagina web pentru printare. Acest cod este bun pentru site-urile care au produse de vanzare, deoarece poate sa transforme pagina web intr-un pliant El se integrează in site cu următorul cod. 

<link href="style/print.css" rel="stylesheet" media="print">

Exemplu de cod:
.pagina {margin: 0 auto; max-width: 1000px; width: 100%; background: #ffde95; border:solid 1px; box-shadow:0px 0px 15px 0px;}
header {display:none;}
.continutcategorie{width:100%; background-color:#FFFC90; border-radius:5px; float:left; border-bottom:3px solid;}

         Acum ca am terminat cu exemplele de coduri CSS haideţi sa spunem si cum sa le integram corect. In primul rând trebuie sa ţinem cont ca cel mai corect este sa avem CSS-urile externe (ele pot si si interne). 

        Deci cel mai bine este sa creăm un fişier CSS extern unde sa scriem codurile. Cel mai bine, daca vrem sa avem toate trei tipurile de CSS (ceea ce este cel mai recomandat), este sa creăm fişiere diferite: un CSS pentru calculator, unul pentru mobil si tableta si unul pentru print. După ce creăm fişierele trebuie sa ţinem cont si de codurile scrise in ele. Nu are rost sa băgam coduri in plus daca nu acelea nu fac nimic pentru site. Recomandat ar fi ca CSS-urile sa fie compresate. Lucru acesta se poate face pe anumite site-uri dar si de către designer, prin faptul ca nu se mai lasă loc intre coduri. Lucrul acesta este enervant pentru cei ce umbla in CSS, de aceea recomand sa se creeze doua CSS-uri identice, unul care sa fie ţinut pe calculator cu spatiile intre coduri si unul minimizat (compresat) ce sa fie încărcat pe server. 

Restul articolului pe MDPersonal!