Arhivă blog

miercuri, 6 iulie 2016

Inceputul in SEO - search engine optimization


Ce reprezinta SEO?

SEO este prescurtarea de la search engine optimization si reprezintă optimizarea unui website pentru motoarele de căutare. Optimizarea unui site web reprezintă un proces lung … atât de lung incat de multe ori am impresia ca nici nu este posibil sa îl termini, si adevărul cam acesta este, deoarece regulile de optimizare se schimba mereu. Google si alte motoare de căutare încearcă mereu sa creeze un sistem prin care rezultatele căutărilor unui utilizator sa fie cat mai exacte. In acelaşi timp trebuie sa aibă grija si de black SEO (folosirea in exces sau necorecta a unor reguli impuse de motoarele de cautare) făcut de către  proprietarii de site ce încearcă sa pacaleasca motoarele de căutare pentru a avea mai mulţi vizitatori. Sunt multe lucruri de făcut pentru o optimizare corecta având in vedere ca unele tehnologii se schimba altele dispar … . Este posibil sa lucrezi de iţi ies ochii sa implementezi o regula a motoarelor de căutare si după terminare sa afli ca acea regula nu mai este valabila! Eu am avut norocul acesta insa sper ca voi sa nu îl aveţi. Haideţi totuşi sa ne oprim cu introducerea aceasta lunga si sa începem sa vorbim concret despre SEO.

In primul rând trebuie sa ştiţi ca un site web este impartit in doua:

  • partea vizibila la care are acces orice persoana ce intra pe site si aceasta este cuprinsa in <body>CONTINUTUL SITE-ULI</body> 
  • partea invizibila ce este importanta pentru robotii motoarelor de căutare si nu este vizibila utilizatorilor (decât daca da sa vadă sursa paginii). Aceasta parte sa găseşte in deasupra paginii web in <head></head>. 
    Introducere in SEO
Pentru ca un site sa fie făcut corect trebuie sa avem grija sa îl facem atât prietenos pentru motoarele de căutare cat si pentru utilizator. Eu cred ca amândouă partile trebuie sa le tratam cu aceeaşi responsabilitate. O sa vorbim despre toate aceste lucruri la momentele potrivite, dar deocamdată sa începem cu începutul.

Pentru mai multe articole despre SEO intrati pe MDPersonal.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu