Arhivă blog

joi, 21 iulie 2016

Oficial am inceput!

www.mdpersonal.ro

Astazi 22.07.2015 MDPersonal isi incepe oficial activitatea! Site-ul nostru contine poze, gifuri, felicitari, wallpaper si articole noi ce nu pot fi gasite pe alte site-uri! Originalitatea este descrierea site-ului nostru si nu vrem sa redam continut ce a fost deja publicat. Pe acest blog vom publica o parte din articolele ce pot fi gasite pe site-il nostru MDPersonal! Va asteptam pe site-ul nostru pentru a va demonstra ca ceea ce spunem este adevarat!

marți, 12 iulie 2016

6. SEO si H-tagurile

Importanta H-tagurilor in optimizare SEO!




H-tagurile arata importanta anumitor fraze. Haideţi sa ne gândim la ele ca de exemplu la titlul unei pagini si ca la un subtitlu … Vreau sa nu confundam H-tagurile cu titlurile de pagini. Titlurile de pagini sunt scrise in secţiunea <head></head>  iar H-tagurile sunt scrise in secţiunea <body></body> si pot fi văzute clar de către utilizatori. H-tagurile sunt in număr de 5 si sunt notate cu <H1></H1> pana la <H5></H5>. Începând de la <H1> spre <H5> acestora le scad din importanta.  Astfel <H1> este cel mai important iar <H5> cel mai puţin important.
H-tagurile arata importanta frazelor, astfel ca putem considera ca <H1> reprezintă titlul paginii <H2> reprezintă subtitlul si tot aşa spre mai jos. Nu este obligatoriu sa folosiţi toate tipurile de H-tag dar recomand sa folosiţi cel puţin pe primele 2 si anume <H1> si <H2>. Ele pot fi considerate ca si titlul si subtitlul conţinutului paginii. Imaginaţi-va ca un site este ca o carte Titlul paginii este titlul cartii, <H1> este titlul capitolului iar <H2> este subcapitolul. Cam asa ar trebuii sa intelegeti importanta H-tagurilor. 
Restul articolului pe MDPersonal!

 
MDPersonal - SEO si H-tagurile


luni, 11 iulie 2016

6. SEO si continutul paginii

Importanta continutului paginii in SEO!



Eeee … aici se schimba puţin treaba. Daca pana acum ce foloseam la optimizare nu era aşa de important pentru utilizatori, la conţinutul paginii nu putem spune acelaşi lucru.  Aici trebuie sa ţinem cont ca tot ceea ce scriem sa fie corect sa fie aşezat cat mai lejer in pagina ca sa fie uşor de citit, sa transmită o informaţie corecta. Ceea ce este important este faptul ca in conţinut trebuie sa avem si cuvinte cheie ce au legătura cu subiectul paginii. De exemplu pentru site-ul nostru imaginar putem folosii in conţinut fraze ca  „… ochelari de soare in Craiova …” , „…doctorii recomanda sa folosiţi ochelari de soare …”. Inca un lucru important ce ajuta la optimizare este acela sa faceţi cuvintele importante bold in pagina („…doctorii recomanda sa folosiţi ochelari de soare …”) . Nu folosiţi in exces cuvintele cheie deoarece motoarele de căutare pot considera acest lucru ca si spam.

Hai sa mai spunem si câteva chestii tehnice de care trebuie sa mai ţinem cont si anume:

-                Raţia textului pe pagina trebuie sa fie de peste 15%. Încercaţi sa nu aveţi pe pagina un text din câteva cuvinte. Pe langa faptul ca arata ca si cum ti-ar fi lene, nu dai nici informaţii importante despre pagina.
Restul articolului il gasiti pe MDPersonal.


MDPersonal - SEO si continutul paginii

duminică, 10 iulie 2016

5. SEO si cuvintele cheie

Ce sunt cuvintele cheie si cum se folosesc pentru optimizare!




Acestea sunt cuvintele cheie. Înainte Google  folosea keywords pentru a înţelege cu ce anume se ocupa pagina, dar deoarece mulţi foloseau cuvintele cheie in exces a decis sa le retragă. Acum cuvintele cheie nu mai au o importanta aşa de mare ca înainte dar alte motoare ca căutare inca mai ţin cont de ele. Cuvintele cheie reprezintă cuvinte ce caracterizează pagina pe care sunt puse. Ele erau folosite ca un singur cuvânt, doua cuvinte si 3 cuvinte. Eu inca mai folosesc cuvintele cheie dar nu stau prea mult timp ca sa îl pierd pe ele. Keywords se găsesc tot in partea de sus a paginii in <head></head> in felul următor: <meta name="keywords" content="AICI ADAUGATI CUVINTELE CHEIE "/> .
Eu recomand sa folosiţi doar 3 cuvinte cheie. Ca sa fie mai uşor de interes o sa facem un exemplu pe site-ul nostru imaginari de ochelari de soare. Trebuie sa ţinem cont ca trebuie sa alegem cuvinte care sa aibă legătura cu cuprinsul paginii pe care le punem aşa ca pentru site-ul nostru o sa alegem cuvintele următoare: ochelari, soare, Craiova. După aceea combinam cele 3 cuvinte ca sa facem fraze a cate 2 cuvinte: ochelari soare, ochelari Craiova.
Restul articolului il gasiti pe MDPersonal.

MDPersonal - SEO si cuvintele cheie
 

sâmbătă, 9 iulie 2016

4. SEO si Meta description

Ce este meta-description si cum sa il folosim corect




Când zic descrierea mă refer la meta description. Este al 3-lea lucru important pentru optimizarea web. Si acesta se găseşte tot in partea de <head></head> a site-ului. El o sa fie băgat in următorul cod: <meta name="description" content="AICI INTRODUCETI DESCRIEREA PAGINII "/>. Este foarte important ce anume introduceţi si aici deoarece cum vedeţi in poza de mai sus este textul ce apare sub adresa web a site-ului. Gândiţi-va la acest loc ca locul unde puteţi sa faceţi reclama paginii web. Încercaţi sa faceţi acest text cat mai atractiv in aşa fel incat utilizatorul sa fie curios sa intre pe acea pagina.

Ca si la titlu, si aici trebuie sa luam in calcul anumite lucruri si anume:
-                Descrierea paginii sa cuprindă cuvinte cheie care se regăsesc in adresa web si titlu si normal care sa aibă legătura si cu site-ul.
-                Descrierea trebuie sa cuprindă intre 70 si 140 de caractere (aici chiar recomand sa prapaditi puţin timp pentru a alege o descriere cat mai atractiva, ba chiar va recomand sa citiţi la alte site-uri descrierile pentru a va inspira). 
Restul articolului pe MDPersonal

Articol MDPersonal - SEO si meta-description

vineri, 8 iulie 2016

3. SEO si titlul paginii

Cum sa alegeti titlul unei pagini web corect!



Titlul paginii este al 2-lea lucru ca importanta atunci când vine vorba de SEO. Acesta trebuie introdus in <head></head> si el băgat la rândul lui in <title>TITLUL PAGINII</title>. Titlul paginii apare sus in browser dar si in momentul cautarii pe web .. randul cel mai mare.
Ce anume trebuie sa luam in calcul atunci când scriem titlul unei pagini (vi le pun la liniuţa sa nu va plictisesc cu multe cuvinte):
-                Titlul paginii trebuie sa cuprindă intre 10 si 70 caractere (trebuie sa respectaţi aceste regula deoarece sub 10 caractere titlul nu este concludent iar daca trece peste 70 de caractere nu or sa fie luate in calcul de către robotei – DECI nu pierdeţi timpul sa scrieţi titluri lungi căci timpul costa BANI).
-                Tineti cont ca titlul sa contina cuvinte care sa aibă legătura cu adresa si cu conţinutul site-ului. (De exemplu la firma noastră cu ochelari un titlu potrivit ar fi daca adresa ar fi ochelaricraiova.ro – „Ochelari de soare Craiova la cele mai mici preturi” are 50 de caractere .. peste 10 si pana in 70 ).
Restul articolului pe MDPersonal!


MDPersonal - Articol SEO - Titlul paginii

joi, 7 iulie 2016

2. SEO si adresa site-ului

Importanta adresei web!



Primul lucru pe care trebuie sa îl luam in calcul atunci când creăm un site este sa ne gândim bine la ce nume o sa ii dam acelui site. Adresa site-lui este foarte importanta! De exemplu daca vrem sa facem un site pentru un magazin care vinde ochelari trebuie sa ne gândim sa alegem un nume care are legătura cu ochelarii. Sa spunem ca aceasta firma este o firma din Craiova cu numele de MDPersonal SRL si vinde ochelari de soare … oare ce nume sa ii alegem? Probabil ca patronul firmei o sa dorească sa aibă adresa la site MDPersonal.ro … . Eu aşi gândi de 2 ori decât sa îmi pun adresa acesta.  DA .. ar fi corect daca aceasta firma creează ea ochelarii … probabil aşi numi adresa ochelarimdpersonal.ro … dar daca nu trebuie sa anunţam clientul ca ar fi mai indicat sa aleagă alta adresa … Eu i-aşi recomanda ochelaricraiova.ro! Primul lucru pe care trebuie sa îl luam in calcul când alegem o adresa este aceea ca e bine sa punem in adresa site-ului si locaţia + produsul. Daca clientul doreşte sa vanda naţional o sa fie mai greu dar trebuie sa găsim o adresa ce se leagă de produsul lui. De exemplu daca găsim liber putem sa alegem adresa: ochelaridesoare.ro sau ochelariieftini.ro … Analizaţi si verificaţi mai multe variante si cele disponibile prezentaţi-le clientului. Pana la urma decizia finala este a lui. Dar nu acceptaţi orice daca chiar vreţi sa faceţi optimizare! Daca alegeţi mdpersonal.ro nu va avea nici o legătura cu ochelarii de soare. Trebuie mereu sa ţinem cont ca adresa site-ului sa fie scurta uşor de reţinut si sa aibă legătura cu ceea ce prezintă site-ul!

Articol SEO - Adresa web!

miercuri, 6 iulie 2016

Inceputul in SEO - search engine optimization


Ce reprezinta SEO?

SEO este prescurtarea de la search engine optimization si reprezintă optimizarea unui website pentru motoarele de căutare. Optimizarea unui site web reprezintă un proces lung … atât de lung incat de multe ori am impresia ca nici nu este posibil sa îl termini, si adevărul cam acesta este, deoarece regulile de optimizare se schimba mereu. Google si alte motoare de căutare încearcă mereu sa creeze un sistem prin care rezultatele căutărilor unui utilizator sa fie cat mai exacte. In acelaşi timp trebuie sa aibă grija si de black SEO (folosirea in exces sau necorecta a unor reguli impuse de motoarele de cautare) făcut de către  proprietarii de site ce încearcă sa pacaleasca motoarele de căutare pentru a avea mai mulţi vizitatori. Sunt multe lucruri de făcut pentru o optimizare corecta având in vedere ca unele tehnologii se schimba altele dispar … . Este posibil sa lucrezi de iţi ies ochii sa implementezi o regula a motoarelor de căutare si după terminare sa afli ca acea regula nu mai este valabila! Eu am avut norocul acesta insa sper ca voi sa nu îl aveţi. Haideţi totuşi sa ne oprim cu introducerea aceasta lunga si sa începem sa vorbim concret despre SEO.

In primul rând trebuie sa ştiţi ca un site web este impartit in doua:

  • partea vizibila la care are acces orice persoana ce intra pe site si aceasta este cuprinsa in <body>CONTINUTUL SITE-ULI</body> 
  • partea invizibila ce este importanta pentru robotii motoarelor de căutare si nu este vizibila utilizatorilor (decât daca da sa vadă sursa paginii). Aceasta parte sa găseşte in deasupra paginii web in <head></head>. 
    Introducere in SEO
Pentru ca un site sa fie făcut corect trebuie sa avem grija sa îl facem atât prietenos pentru motoarele de căutare cat si pentru utilizator. Eu cred ca amândouă partile trebuie sa le tratam cu aceeaşi responsabilitate. O sa vorbim despre toate aceste lucruri la momentele potrivite, dar deocamdată sa începem cu începutul.

Pentru mai multe articole despre SEO intrati pe MDPersonal.