Arhivă blog

luni, 13 februarie 2017

5 lucruri ce trebuiesc intelese cand vine vorba de optimizarea web

5 lucruri ce trebuiesc intelese cand vine vorba de optimizarea web



5 lucruri ce trebuiesc intelese

SEO pentru site-urile web este la fel de important precum si promovarea pentru afaceri. Este bine sa ai un site dar daca nimeni nu il acceseaza  este inutil. Normal ca exista si modalitati de promovare a site-ului dar acestea costa, si daca nu esti o firma mare care sa ai un buget de promovare nu o sa te ajute cu nimic, si probabil tu ai creeat site-ul tocmai pentru a vinde reclama pe el … Spre norocul nostru celor care nu avem bani de a ne promova site-urile prin metode platite, putem sa ne optimizam site-ul si singuri. In ajutorul nostru au aparut o gramada de instrumente ce ne ajuta la optimizare dar pentru a le folosii trebuie la inceput sa intelegem si termenii specifici.
In acest articol am sa incerc sa explic 5 din termenii importani de optimizare:

1. Trafic organic:


Traficul organic reprezinta in mare parte rasplata muncii tale de a avea site-ul cunoscut. Prin traficul organic poti sa aflii cati vizitatori au fost pe site-ul tau. Ceea ce nu nu se poate afla din traficul organic, din pacate, este si comportamentul vizitatorului. Chiar daca vizitatorii au intrat pe site-ul tau dar au iesit repede, nu te ajuta cu nimic. Ba chiar este posibil ca Google sa iti degradeze site-ul, pentru ca nu ti-ai targhetat bine site-ul. Pentru Google este important ca site-ul sa fie bine targhetat, asa ca daca ai un site despre pantofi, atunci site-ul tau trebuie sa contina informatii si poze despre pantofi, iar cei care ajung la tine pe site sa fie chiar personae care cauta informatii despre pantofi. Acest lucru il ajuta pe Google (daca vinzi reclama) sa isi plaseze reclama despre pantofi la tine pe site. In acest fel Google isi multumeste clientul care a cumparat reclama, deoarece utilizatorii de la tine erau interesati de pantofi. Este mult mai important sa ai un numar mai mic de utilizatori bine targhetati decat sa ai un numar mare care nu au nici o treba continutul. In acest fel poti si tu sa convertesti reclama de la tine de pe site in venituri.


1. Link-urile si Share


Trebuie sa stiti ca link-urile catre site-urile dumneavoastra va creste si autoritatea site-ului. Astfel cu cat mai multe site-uri fac referinta catre site-ul dumneavoastra cu atat site-ul este considerat mai important de catre Google si ridicat mai in fata. In acelasi timp trebuie sa ti cont si de unde vin link-urile catre site-ul dumneavoastra. Daca site-urile care fac referinta la site-ul tau nu au nici o legatura cu continutul care il ai pe site, s-ar putea ca acest lucru mai rau sa iti afecteze site-ul.
Penguin cauta acest tip de link-uri si le elimina, considerand-ule spam. Asa ca dai mare atentie la link-urile indreptate spre site-ul tau. In perioada aceasta in care internetul este full si multe persoane ne ataca cu informatii ce nu ni le dorim trebuie sa ne bazam pe calitatea link-urilor catre site-ul nostru precum si pe calitatea continutului site-ului.

 Restul articolului pe MDPersonal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu