Arhivă blog

marți, 7 martie 2017

Importanta conversiei traficului in bani

https://www.mdpersonal.ro/articole/articole-it-2-conversiei-traficului-in-bani.php



Recunosc faptul ca mereu m-a interesat sa imi creasca vizitele pe site, fara sa stau sa ma gandesc si la faptul ca aceste vizite trebuiesc si convertite in bani. Cu timpul in schimb, si datorita informatiilor aprofundate despre web si conversie, am inteles ca cel mai important este defapt sa sti sa iti targhetezi vizitatorii. Pana la urma daca eu am un site in care vand masini, nu ar trebuii sa ma multumesc ca am 10000 de vizitatori pe zi de la persoane sub 17-18 ani, pentru ca acesti utilizatori nu au legal voie sa conduca masini si foarte probabil nu au nici banii, Poate pentru cei 10000 de vizitatori eu am cheltuit 5000 de euro si nu am reusit vand nici o masina. Aceasta investitie nu a fost convertita intr-un profit. De aceea trebuie sa fim atenti cand facem campanii de promovare, ca nu cumva sa aruncam banii pe fereastra.
Trebuie sa avem grija ca inainte sa investim in a aduce vizite pe site, sa avem si site-ul pregatit. Site-ul trebuie sa fie functional sa arate bine si sa fie pregatit sa converteasca vizitele in profit. Nu ti-ai dorii ca sa te trezesti pe un site cu unu numar mare de vizitatori, iar site-ul tau sa nu fie functional, deoarece, pe langa faptul ca se pierde timp-energie-bani, se pierde si increderea vizitatorilor, considerandu-te neserios.
Haideti totusi sa vorbim despre cateva lucruri ce ne pot ajuta in luarea deciziilor corecte:

1. Creeaza-ti lista perfecta de clienti:
Trebuie sa fim constienti ca nu toti vizitatorii devin neaparat si clientii tai. De aceea este bine ca inainte sa optimizezi un site sau sa faci o campanie de promovare, sa pierdeti cat timp este nevoie pentru a va tria persoanele cele mai importante pentru site-ul vostru. Repet ideea ca daca voi vindeti masini nu aveti nevoie ca vizitatorii ce vin pe site sa fie minori. Pornind de la acest lucru, putem continua prin a alege ce gen (masculin sau feminin) este mai potrivit pentru masina noastra. Daca avem masini micute de culoare roz este clar ca probabil cel mai probabil acestea vor fi cumparate de catre femei. Putem lua in calcul si cate persoane au posibilitatea de a cumpara masina noastra .. si tot asa ...
In acelasi timp trebuie sa fim atenti si la contextul economic si politic unde ne desfasuram activitatea. Daca economia este in crestere si politica este stabila consumatorii vor avea posibilitatea sa cumpere produsul nostru, sau daca nu au banii, este posibil sa aiba curajul sa isi faca un credit. Daca economia este in descrestere este foarte posibil ca consumatorul sa tina de bani si sa nu vrea sa ii cheltuie, pastrand-ui pentru viitorul neclar, iar de credite la banci nici macar nu mai vorbim. Sunt multe lucruri ce trebuiesc luate in calcul cand ne creem lista perfecta de clenti, aceasta diferind de la produs la produs.
In concluzie va sfatuiesc pierdeti putin timp pentru a va targheta publicul, pentru ca acesta va poate ajuta foarte mult.
Restul articolului pe MDPersonal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu