Arhivă blog

marți, 29 noiembrie 2016

SEO si CSS - Partea I

SEO si CSS - Partea I

Ce este CSS? CSS este un fişier in care se aseaza toate elementele dintr-un site. In CSS putem sa specificam locaţia unui element, mărimea unei poze, mărimea unui text, culoarea, fontul

 
https://www.mdpersonal.ro/articole/articole-web-seo-9-css.php

             Ce este CSS? CSS este un fişier in care se aseaza toate elementele dintr-un site. In CSS putem sa specificam locaţia unui element, mărimea unei poze, mărimea unui text, culoarea, fontul … Când vorbim de optimizare trebuie sa luam in calcul si fişierele CSS. Acestea afectează atât aspectul site-ului cat si viteza de încărcare, iar cel mai important, prin el se optimizează site-ul si pentru telefoane si tablete.
           Sunt multe de spus despre CSS insa eu o sa vorbesc doar din punct de vedere al optimizării. Eu am CSS-urile impartite in trei categorii si din punctul meu de vedere toate trei sunt importante: 

- 1. CSS-style (pentru codurile de desktop)
Este codul care aseaza site-ul in funcţie de rezoluţia unui calculator. El se integrează in site cu următorul cod.
<link href="style/csssite.css" rel="stylesheet">

Restul articolului pe MDPersonal!

joi, 24 noiembrie 2016

SEO si link-urile interne si link-urile ce vin din exteriorul site-ului (back-links) - Partea a II-a

SEO si link-urile ce vin din exteriorul site-ului (back-links)

Cat este de importanta implementarea unei retele de link-uri externe pentru optimizarea web a site-ului!

 Link-urile ce vin din afara sunt foarte importante pentru site. Ele reprezintă o recomandare pentru site-ul vostru ceea ce or sa va crească valoarea site-ului. Daca aveţi timp încercaţi sa va creeati o reţea de link-uri cat mai mare către site-ul dumneavoastră prin schimb de link-uri cu site-uri ce au legătura cu site-ul vostru, si/sau prin postarea pe bloguri de link-uri catre site-ul vostru. Aceste link-uri nu numai ca aduce utilizatori la voi pe site dar conduce si robotii de la Google, pentru a va indexa paginile.

Restul articolului pe MDPersonal!

https://www.mdpersonal.ro/articole/articole-web-seo-8-link-uri-interne-2.php
 

marți, 22 noiembrie 2016

8. SEO si link-urile interne si link-urile ce vin din exteriorul site-ului (back-links) - Partea I.

 SEO si link-urile interne

Cum sa folosim corect link-urile interne pentru a ne ajuta la optimizarea site-ului web!

          Link-urile interne sunt link-urile ce fac posibila circulaţia prin site. Link-uri interne nu sunt doar link-urile de pe pagina către alta pagina si sunt si link-urile din meniurile site-ului. De exemplu eu am obiceiul ca in footer-ul paginii sa adaug si link-uri catre paginile principale. Sa spunem ca am un site de ochelari, cum am tot vorbit pana acum, dar in site-ul meu am „Ochelari de soare”, „Ochelari de vedere”, „Ochelari copii”, pagina de „Acasă” si pagina de „Contact” … in pagina de „Ochelari de soare” am subcategoriile „firma 1” , „firma 2” ….. eu de obicei, in aceste condiţii mă gândesc sa pun in footer-ul paginii link-uri către categoriile principale cum ar fi Ochelari de soare”, „Ochelari de vedere”, „Ochelari copii”, pagina de „Acasă” si pagina de „Contact”, pentru ca utilizatorii site-ului odată ce ajung in partea de jos a paginii sa poată sa se deplaseze uşor către una din paginile principale. 

           Sa ne întoarcem totuşi la link-urile interne … . Link-urile interne sunt importante atât pentru utilizatori (sa poată sa se deplaseze direct in puncte cheie ale site-ului), cat si pentru robotii Google (pentru aceştia link-urile sunt ca si nişte drumuri pe care se deplasează si culeg informaţii).

Restul articolului pe MDPersonal!

https://www.mdpersonal.ro/articole/articole-web-seo-8-link-uri-interne.php